UEFA izbacila Galatasaraj iz Evrope

Izvor: Press, 02.Mar.2016, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA izbacila Galatasaraj iz Evrope

Evropska fudbalska unija (UEFA) izbacila je Galatasaraj iz evropskih takmičenja naredne sezone zbog kršenja finansijskog fer-pleja, saopštila je turska nacionalna televizija.
         Turski fudbalski velikan nije uspeo u januaru da reguliše dozvoljeni nivo finansijskih gubitaka, a posledica toga je jednogodišnja pauza u Evropi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Ljude iz Galatasaraja vest o izbacivanju nije iznenadila, pošto su kaznu sami najavili prošlog meseca.
"Naš gubitak je oko 164 miliona evra u poslednje tri sezone. Prešli smo granicu UEFA", rekao je predsednik Galatasaraja Dursun Ozbek.
To je novi udarac za turski fudbal, nakon što je Fenerbahce 2011. godine zbog nameštanja utakmica izbačen iz Evrope na tri godine.
Galatasaraj je osvojio 20 titula prvaka Turske, 16 nacionalnih kupova, 14 Superkupova Turske i UEFA kup.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Turska

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.