UČINIĆU SVE DA NE BUDU DVE CRNE GORE Abazović istakao dobre stvari iz Krivokapićeve vlade

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2022, 15:30

"UČINIĆU SVE DA NE BUDU DVE CRNE GORE" Abazović istakao dobre stvari iz Krivokapićeve vlade

Želi da Crna Gora do 2025. godine bude kompletno spremna za prijem u Evropsku uniju.

Društvo Crne Gore još uvek je polarizovano, kaže potpredsednik u tehničkoj vladi i lider GP URA Dritan Abazović i ističe da iza nacionalizama uvek stoji korupcija.

Kako navodi, "mišljenja kao što su da Crnogorci i Srbi ne mogu da funkcionišu zajedno u državi su deo matrice".

- Stojim iza teze da iza svakog nacionalizma na Balkanu stoje korupcija i organizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kriminal - naveo je Abazović za "Dojče vele", za kojeg ovaj portal kaže da je verovatno budući mandatar za sastav nove crnogorske vlade.

Prema njegovim rečima, nova vlada Crne Gore mora da ima sedam-osam jasnih zadataka, među kojima su najvažniji deblokada evropskog puta i pripreme za novu turističku sezonu.

Takve zadatke Abazović naziva magistralnim i smatra da su oni vrlo konkretni, jasno diferencirani i - rešivi.

Pogotovo ako Crna Gora u pozitivnom smislu pobedi samu sebe - postane jedinstvena i reši stvari koje su u interesu ogromne većine građana.

- Poslednjoj vladi je nedostajala podrška funkcionalnog parlamenta i funkcionalne parlamentarne većine. To sada valja deblokirati. Ali, ne održavanjem novih izbora bez izborne reforme. Krajnje je vreme da se iskorači iz jedne primitivne percepcije političke realnosti - poručio je Aazović, prenosi DW da pritom stalno naglašava potrebu za pomirenjem Crne Gore.

Abazović ocenjuje da je u 14 meseci vlade Zdravka Krivokapića pokrenuto mnogo pozitivnih stvari, kao što je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i da su tu postignuti konkretni rezultati. Naglašava da su promene u javnoj administraciji postupan proces i tvrdi da se već pojavio "novi talas ljudi".

- Mi smo tu da pokažemo da je društvena kohezija moguća - rekao je Abazović i naglasio da će činiti sve da, kako navodi, ne bi postojale dve Crne Gore".

Na optužbe da radi za neke strane faktore, "Srbiju i slične", Abazović odgovara da je to retorika onih kojima odgovara podela Crne Gore. Sebe vidi kao političara koji je "izašao iz matrice".

- Mi smo DPS pobedili 30. avgusta i moramo da gradimo institucije sistema - kaže on.

Jer, kako kaže, DPS je način svog vladanja preslikao i u mnoge institucije i kompanije, što sada valja prevazići.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.