U prostorijama EU info kutka otvorena izložba povodom 5. rođendana i Dana Evrope

Izvor: JužneVesti.com, 09.Maj.2021, 16:29

U prostorijama EU info kutka otvorena izložba povodom 5. rođendana i Dana Evrope

U okviru obeležavanja petog rođendana EU kutka u Nišu i 9. maja, Dana Evrope, otvorena je izložba u prostorijama Kutka u Voždovoj ulici. Izložba obuhvata najvažnije događaje i aktivnosti od 2016. godine do danas. Kao glavni program Dana Evrope pripremljen je program širom Srbije, a organizatori najavljuju da će "EU karavan" posetiti Niš u utorak, 11. maja i da će zainteresovani tog dana moći virtuelno da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << posete neke od omiljenih evropskih gradova.

Izložba koju će zainteresovani moći da pogledaju u izlogu EU info kutka obuhvata fotografije sa radionica, tribina, edukativnih programa, studijskih putovanja, poseta EU ambasadora i zvaničnika, društvenih kampanja i drugih aktivnosti koje su organizovane u proteklih pet godina.

Dan Evrope je svake godine prilika za Delegaciju EU u Srbiji i EU info mrežu da raznovrsnim sadržajem zajedno promovišemo osnovne evropske vrednosti i ono što je temelj saradnje Srbije i EU. Za EU info kutak u Nišu je ovaj dan posebno važan jer danas proslavljamo svoj peti rođendan. Sve vreme smo bili tu sa svojim sugrađanima, ali i sa lokalnim partnerima, institucijama i organizacijama sa kojima smo sproveli sve aktivnosti i uvek smo otvoreni da podelimo najvažnije informacije u vezi sa programima i fondovima EU, o procesu evropskih integracija i svemu onome što interesuje građane - kaže Danijela Vučić, menadžerka EU info kutka.

U Niš 11. maja stiže i "EU karavan"; foto: EU info kutak Za 5 godina rada, navode organizatori, EU info kutak organizovao je više od 220 događaja.

Osim izložbe, u okviru obeležavanja Dana Evrope u Niš 11. maja stiže i "EU karavan", a posetioci će tog dana od 11 do 19 sati na Trgu kralja Milana virtuelno moći da obiđu svoje omiljene evropske gradove.

Organizatori najavljuju šarenoliki sadržaj, interaktivnu izložbu na kojoj će moći da se pogledaju zanimljive video priče, a spremne su i mnogobrojne postavke.

Dolazak EU karavana u Niš organizuju Delegacija EU u Srbiji i EU info kutak Niš, uz podršku Grada Niša.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.