U poslednjem trenutku otkazana konferencija Mogerini i Haradinaja 

Izvor: BKTV News, 17.Nov.2017, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U poslednjem trenutku otkazana konferencija Mogerini i Haradinaja 

Konferencija za novinare šefice EU diplomatije Federika Mogerini i kosovskog premijera  Ramuša Haradinaja koja je trebalo da bude održana u Briselu otkazana je u poslednjem trenutku, a razlog nije saopšten. 

Posle sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje između EU i Kosova nije održana planirana konferencija za medije EU i kosovskih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << predstavnika.

Brnabić sa Mogerini o odnosima Srbije i EU!

Zvanično razlog otkazivanja nije saopšten, a u diplomatskim izvorima EU navode “pitanje agende” kao razlog za otkazivanje zajedničkih izjava Mogerini i Haradinaja.

Joksimović: Srbija ne mora da prizna Kosovo da bi postala članica EU

Inače, Haradinaju je to prva zvanična poseta Brisel od kada je na toj funkciji.

On se pored učešća na sednici Saveta za SSP EU i Kosova, bilateralno sastao sa visokom predstavnicom Federikom Mogerini, a nakon toga i sa komesarom za pregovore o proširenju Johanesom Hanom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

EU otkazala pres-konferenciju sa Haradinajem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Nov.2017

Prema navodima pouzdanih izvora koji su prisustvovali sastanaku, atmosfera na sastanku je od samog početka bila napeta.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.