U Briselu o ZSO, energetici i mostu u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2018, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Briselu o ZSO, energetici i mostu u Kosovskoj Mitrovici

U Briselu je počela nova runda razgovora delegacija Beograda i Prištine na nivou eksperata. Razgovori se održavaju u okviru tehničkog dijaloga o sprovođenju dogovora iz Briselskog sporazuma. Trilatreali u zgradi Evropske službe za spoljne poslove prethodili su jednočasovni bilateralni razgovori dveju delegacija sa EU posrednicima.

Kako Tanjug saznaje iz izvora bliskih delegaciji Beograda na dnevnom redu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << današnjeg sastanka biće tri još neprimenjena dogovora iz Briselskog sporazuma: formiranje Zajednice srpskih opština, dogovor o energetici i funkcionalnost mosta u Kosovskoj Mitrovici.

Ova runda razgovora eksperata Beograda i Prištine u Briselu trajaće tri dana.

Predviđeno je da se tokom sutrašnjeg sastanka razgovara o primeni sporazuma o zajedničkom upravljanju prelazima, a u sredu na dnevnom redu će biti dogovor o slobodi kretanja konkretno pitanje registarskih tablica.

Delegaciju Beograda u ovim razgovorima predvodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, dok je na čelu prištinske delegacije glavi kosovski pregovarač Avni Arifi.

Iz EU su najavili da će se tehničke delegacije Beograda i Prištine sastajati češće kako bi došlo do pune primene svih postignutih dogovora na prvom mestu onog o formiranju Zajednice srpskih opština i energetici.

O primeni dogovora iz okvira Briselskog sporazuma, naročiti o ZSO, razgovaraće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači na sastanku 23. marta u Briselu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Briselu o ZSO, energetici i mostu u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Večernje novosti, 19.Mar.2018

U Briselu je počela nova runda razgovora delegacija Beograda i Prištine na nivou eksperata U Briselu je počela nova runda razgovora delegacija Beograda i Prištine na nivou eksperata.Razgovori se održavaju u okviru tehničkog dijaloga o sprovođenju dogovora iz Briselskog sporazuma.Trilatreali...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.