U Briselu bez dogovora o uslovima za ulazak u EU institucije sa kovid sertifikatima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2021, 15:21

U Briselu bez dogovora o uslovima za ulazak u EU institucije sa kovid sertifikatima

EU institucije, koje su donele odluku o uvođenju EU kovid sertifikata i preporučeile ih za upotrebu u svih EU 27 držva članica, trenutno imaju potpuno različite uslove za ulazak u njihove zgrade u Briselu.

Dok je za ulazak u Evropsku komisiju potrebna samo novinarska akreditacija, za prisustvo samitu lidera EU, koji se i Briselu održava 16. decembra, neophodno je priložiti PCR test, bez obzira da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << li imate potvrdu o vakcinaciji ili preležanoj bolesti.

Dodatni problem na koji predstavnici medija u Briselu ukazuju jeste odbijanje Evropskog saveta da prihvati brze antigen testove koji se mogu odraditi neposredno pred početak samita, ali i cena od 45 evra za pcr test koju svako od novinara mora da plati da bi pratio sastanak EU lidera.

Istovremeno, da biste ušli u zgradu Evropskog parlamenta u Briselu pored akreditacije morate da prođete i proceduru merenja telesne temperature.

Na konstataciju medija da takvo ponašanje EU institucija doprinosi nepoverenju među građanima kada je reč o korisnosti kovid sertifikata pa i poziva za vakcinaciju, u EK odgovaraju da je primarna svrha kovid propusnica bila u obezbeđivanju slobode kretanja među zemljama članicama, a da je svakoj zemlji pa i instituciji dozvoljeno da ima svoju praksu internih epidemioloških mera zaštite.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.