U Bosilegradu otvoren rekonstruisani Prihvatni centar za migrante (VIDEO)

Izvor: Beta, 21.Feb.2019, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Bosilegradu otvoren rekonstruisani Prihvatni centar za migrante (VIDEO)

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić otvorili su danas rekonstruisane prostorije Prihvatnog centra za migrante u Bosilegradu.Rekonstrukcija je koštala 465.000 evra, a završena je u okviru Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbije.Kako je istaknuto na otvaranju, zahvaljujući obnovi, kapacitet Prihvatnog centra u Bosilegradu povećan je sa 67 na 110 ležajeva, a migrantima koji u njemu borave sada su na raspolaganju savremeno opremljena ambulanta, kuhinja sa trpezarijom i sportski tereni.U okviru rekonstrukcije u objektu je postavljen video nadzor i uredjeno dvorište.Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici je kazao da je Prihvatni centar u Bosilegradu dobio novi život zahvaljujući saradnji brojnih medjunarodnih partnera i lokalne samouprave, a uz donaciju Evropske unije."Evropska unija i Srbija godinama unazad zajedno rade na tome da obezbede dostojanstvene uslove za život migranata. Ovo je jedan od brojnih centara koji su otvoreni u Srbiji", rekao je Fabrici.On je istakao da je za rešavanje migrantske krize Evropska unija od 2015. godine donirala Srbiji oko 100 miliona evra."Evropska unija veoma ceni sve ono što je Srbija uradila kako bi pomogla migrantima, i oni sada žive zajedno sa lokalnim stanovništvom. Mi smo ovde u Prihvatnom centru naišli ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U Bosilegradu otvoren rekonstruisani Prihvatni centar za migrante

Izvor: EurActiv Srbija, 21.Feb.2019

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić otvorili su 21. februara rekonstruisane prostorije Prihvatnog centra za migrante u Bosilegradu. Rekonstrukcija je koštala 465.000 evra, a završena je u okviru Podrške EU upravljanju migracijama u Srbiji.. Opširnije..

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.