Tusk o Bregzitu: Verujem da je kompromis i dalje moguć

Izvor: B92, 22.Sep.2018, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk o Bregzitu: Verujem da je kompromis i dalje moguć

Brisel -- Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da je uveren da Evropska unija i Britanija mogu naći kompromis o Bregzitu.

"Iako razumem logiku koja stoji iza pregovora, ubeđen sam da je i dalje moguć kompromis dobar po sve nas. Ovo izjavljujem kao blizak prijatelj Velike Britanije i iskreni poštovalac premijerke Mej", izjavio je Tusk, prenosi Rojters.

Agencija podseća da je britanska premijerka Tereza Mej prethodno izjavila da su pregovori o Bregzitu zapali u ćorsokak i da je, dan nakon što je na samitu EU u Salcburgu kritikovan njen predlog, pozvala Uniju da iznese svoj predlog.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemačka i Francuska: Šta ako ne bude sporazuma oko Bregzita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2018

Francuska ministarska za evropske poslove Natali Loaso upozorila je danas da ta zemlja mora da bude spremna za opciju u kojoj sporazum oko Bregzita neće biti postignut, a nemački magazin "Špigl" navodi da nemačka vlada očekuje da uticaj toga u oblasti rada bude "relativno mali"...Kako prenosi Rojters,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.