Tusk: Poređenje EU sa Sovjetskim Savezom uvredljivo

Izvor: N1 televizija, 04.Okt.2018, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: Poređenje EU sa Sovjetskim Savezom uvredljivo

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je da je izjava šefa britanske diplomatije koji je uporedio Evropsku uniju sa Sovjetskim Savezom "nesmotreno koliko i uvredljivo".

Britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant izjavio je da EU ne bi trebalo da pokušava da spreči lak izlazak Velike Britanije zato što je "Sovjetski Savez bio taj koji je sprečavao ljude da odu".

Hantova analogija >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << izazvala je kritike iz EU.

"Sovjetski Savez je imao zatvore i gulage, granice i zidove, nasilje prema građanima i susedima. EU se zalaže za slobodu i ljudska prava, napredak i mir. Život bez straha", rekao je Tusk.

On je dodao da je kao Poljak živeo u sovjetskoj sferi uticaja polovinu svog života, tako da zna o čemu priča.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tusk: Britansko poređenje EU sa Sovjetskim Savezom uvredljivo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Okt.2018

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da je izjava šefa britanske diplomatije koji je uporedio Evropsku uniju sa Sovjetskim Savezom "nesmotreno koliko i uvredljivo". Britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant izjavio je tokom da EU ne bi trebalo da pokušava da spreči lak...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.