Tusk: EU je spremna da pooštri sankcije Severnoj Koreji

Izvor: Blic, 03.Sep.2017, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: EU je spremna da pooštri sankcije Severnoj Koreji

Evropska unija je spremna da pooštri sankcije Severnoj Koreji nakon što je ta zemlja danas izvela svoju šestu i najsnažniju nuklearnu probu, rekao je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

"EU je spremna da pooštri svoju politiku sankcija i poziva Severnu Koreju na novi, bezuslovni dijalog o programima te zemlje", navodi se u saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prenosi Rojters.

Tusk je, takođe, u ime EU pozvao Savet bezbednosti UN da usvoji dodatne sankcije i pokaže čvršću rešenost da se postigne mirna denuklearizacija Korejskog poluostrva.

"Ulozi postaju previsoki", upozorio je predsednik Evropskog saveta.

Pjongjang je ranije danas saopštio da je detonirao unapređenu hidrogensku bombu za raketu dugog dometa, što je izazvalo burna reagovanja širom sveta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ozbiljna situacija: Evropska unija spremna da pooštri sankcije Severnoj Koreji

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2017, 00:52

Severna Koreja izvela svoju šestu i najsnažniju nuklearnu probu..- Evropska unija je spremna da pooštri sankcije Severnoj Koreji nakon što je ta zemlja danas izvela svoju šestu i najsnažniju nuklearnu probu - rekao je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk...- EU je spremna da pooštri svoju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.