Tržišni regulator EU zabrinut zbog braka Fijat-Pežo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020, 16:20

Tržišni regulator EU zabrinut zbog "braka" Fijat-Pežo

Tržišnog regulatora Evropske unije brine spajanje Fijat Krajslera i Pežo Sitroena, jer će udruženi imati veliki udeo na tržištu kamioneta, i možda će tražiti izvesne ustupke kako bi ovaj "brak", vredan 50 milijardi dolara, bio odobren, rekli su za Rojters izvori upućeni u dešavanja.

Dve kompanije, koje bi spajanjem postale četvrti najveći svetski proizvođač automobila, obaveštene su o zabrinutosti Evropske komisije prošle nedelje.

Ako Fijat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i PSA ne uspeju da otklone sumnje Evropske komisije u naredna dva dana i odbiju da ponude koncesije do srede, kada im ističe krajnji rok da to učine, njihov sporazum će se naći pred četveromesečnom istragom.

Nadležni iz Komisije za konkurenciju u EU, koja je odredila 17. jun kao rok za preliminarno razmatranje ovog predmeta, odbili su komentar.

Izdvajanje dela poslovanja koji se preklapaju kod preduzeća, što je uobičajen zahtev regulatora kako bi se obezbedila veća konkurencija, može da predstavlja problem tehničke prirode za ova dva proizvođača automobila, navodi Rojters.

Fijat i PSA žele da udruže snage kako bi neutralisali negativne efekte usporavanja tražnje i lakše podneli troškove proizvodnje ekološki čistijih vozila da bi ispunili zahteve pooštrenih propisa o emisiji gasova.

S njihovim spajanjem, pod istim krovom bi se našle marke automobila italijanskog proizvođača, kao što su "Fijat", "Džip", "Dodž", "Ram", "Maserati", brendovi francuske kompanije - "Pežo", "Opel" i "DS".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Peugeot

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU ima određenih sumnji u vezi spajanja Fiata i PSA

Izvor: AutoBlog, 08.Jun.2020

Evropski regulator za zaštitu tržišnog takmičenja je zabrinut potencijalno velikim zajedničkim udelom Fiata Chryslera i PSA-a na tržištu malih kombija te će možda tražiti ustupke kako bi odobrio njihovo spajanje teško 50 milijardi dolara, kažu dobro upućeni izvori. Automobilske kompanije, koje...

Nastavak na AutoBlog...

Tržišni regulator EU zabrinut zbog “braka” Fijat-Pežo

Izvor: Capital.ba, 09.Jun.2020, 08:34

BRISEL – Tržišnog regulatora Evropske unije brine spajanje Fijat Krajslera i Pežo Sitroena, jer će udruženi imati veliki udio na tržištu kamioneta, i možda će tražiti izvesne ustupke kako bi ovaj “brak”, vrijedan 50 milijardi dolara, bio odobren, rekli su za Rojters izvori upućeni u...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.