Tri ključna zahteva uručena hrvatskoj vladi

Izvor: B92, 12.Avg.2020, 15:17

Tri ključna zahteva uručena hrvatskoj vladi

Mreža mladih Hrvatske (MMH) uručila je vladi tri ključna zahteva za poboljšanje obrazovanja, zapošljavanja, stanovanja koji bi im omogućili bolje životne uslove

MMH, savez udruženja mladih, koji ima 58 organizacija članica, na Trgu Svetog Marka predstavio je svoje zahteve da bi skrenuo pažnju na goruće probleme s kojima se mladi u Hrvatskoj suočavaju.

Upozorili su da se mladi u Hrvatskoj, po radnim i sličnim pravima, nalaze na začelju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU.

Oni povodom Međunarodnog dana mladih od vlade traže konkretne poteze koji bi im omogućili kvalitetniji život.

Kao ključne probleme s kojima se suočavaju naveli su teškoće u nalaženju i zadržavanju posla, loše stambene uslove, nepristupačnost obrazovnog sistema, nedostatak socijalnih mera…

Za mlade radnike zatražili su dostojanstvene uslove rada, ugovor na neodređeno radno vreme, ali i naknade za nezaposlene, kao i priznavanje studentskog rada pri obračunu radnog staža.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.