Terorizam u Evropu nije stigao sa Balkana

Izvor: BKTV News, 13.Okt.2017, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Terorizam u Evropu nije stigao sa Balkana"

Administracije u Bosni i Hercegovini moraju da shvate da bez saradnje i pregovaranja neće biti u prilici da ubrzaju evrointegracije, kazao je Goran Svilanović predsedavajući Regionalnog saveta za saradnju na panelu "EU - Balkan, Kakva je naša zajednička budućnost" u okviru programa Beogradskog bezbednosnog foruma.

On je naglasio da ne može da prihvati tvrdnje da su bezbednosni izazovi u Evropi originalno potekli sa Balkana.

"Tačno je da na Balkanu postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pranje para, korupcija, organizovani kriminal, ali terorizam nije došao sa Balkana u Evropu iako se čuju glasovi koji za tako nešto optužuju Albaniju, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo. To jednostavno nije tačno i nema smisla" kazao je Svilanović.

Prema njegovim rečima terorizam u Francusku ili Veliku Britaniju nije stigao sa Kosova ili iz Bosne i Hercegovine...

"Terorizam koji se dešava po Evropi nema uporište na Balkanu već je deo mnogo komplikovanijih globalnih procesa koji se odvijaju godinama unazad" kazao je Svilanović.

O integraciji Bosne i Hercegovine u EU, Svilanović kaže da je knjučna reč u tom procesu pregovaranje.

"Ma koliko se to činilo nemogućim u ovom momentu saradnja i komunikacija između adminsitracija u Bosni i Hercegovini je ključ integracija te države u EU", kazao je Svilanović.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Svilanović: Terorizam u Evropu nije stigao sa Balkana

Izvor: RTS, 13.Okt.2017

Administracije u Bosni i Hercegovini moraju da shvate da bez saradnje i pregovaranja neće biti u prilici da ubrzaju evrointegracije, rekao je Goran Svilanović predsedavajući Regionalnog saveta za saradnju na panelu "EU – Balkan, Kakva je naša zajednička budućnost" u okviru programa Beogradskog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.