Tajani: Srbija i Crna Gora bi se mogle pridružiti EU 2025. godine

Izvor: Vostok.rs, 03.Maj.2018, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajani: Srbija i Crna Gora bi se mogle pridružiti EU 2025. godine

Srbija i Crna Gora bi se mogle pridružiti Evropskoj Uniji 2025. godine, izjavio je predsednik Parlamenta EU Antonio Tajani.

"Verujem da će 2025. godine Srbija i Crna Gora postati članice Evropske unije", rekao je on novinarima u Briselu.

Evropska komisija je 6. februara predstavila novu strategiju širenja EU prema zemljama zapadnog Balkana. U dokumentaciji dostavljenoj od strane EU, se kaže da su "za Srbiju i Crnu Goru, koje pregovaraju o pristupanju, označeni koraci koji su potrebni da bi se završio proces pridruživanja u 2025. godine".

Evropska unija je ranije odobrila status kandidata za članstvo u EU - Albaniji, BJR Makedoniji, Srbiji i Crnoj Gori. U februaru 2016. godine državna zajednica Bosna i Hercegovina je podnela zvaničnu prijavu za pristupanje EU. Samoproglašeno Kosovo, priznato od strane 23 od 28 zemalja EU, takođe pretenduje na članstvo.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

EU počela projekat da 18-godišnjaci besplatno putuju vozom po Evropi

Izvor: Beta, 03.Maj.2018

Evropska unija počela je danas projekat "Otkrij EU" (DiscoverEU) kojim će 15.000 18-godišnjaka besplatnom medjunarodnom železničkom kartom "inter-rejl" moći da obilaze kontinent.Evropska komisija je na zahtev Evropskog parlamenta odobrila 12 miliona evra da po navršenoj 18. godini gradjani država...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.