TEMELJNI UGOVOR SUTRA NA SEDNICI VLADE: Abazović poručio - ponećemo se odgovorno

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 04:33

TEMELJNI UGOVOR SUTRA NA SEDNICI VLADE: Abazović poručio - ponećemo se odgovorno

Crnogorski premijer Dritan Abazović poručio je da će se Temeljni ugovor sutra naći na dnevnom redu Vlade i dodao da ne vidi potrebu za odlaganjem glasanja.

- Temeljni ugovor za građane Crne Gore nije najprioritetnija stvar, niti je najvažnije pitanje. Ako mislimo da Crnu Goru guramo ka Evropskoj uniji onda ne treba da je polarizujemo - rekao je Abazović.

Kako je naveo, Temeljni ugovor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je "jedna redovna aktivnost Vlade", koja će se sutra naći na dnevnom redu.

- Bila je danas na Komisiji za politički sistem i ne vidim nikakav problem da u jednoj demokratskoj atmosferi svi ministri iskažu šta misle o tom pitanju. Ponećemo se odgovorno. Premijer će odlučiti da li će se glasati sutra ili će eventualno, ukoliko budu odsutni neki ministri, to završiti na nekoj elektronskoj sednici - istakao je Abazović.

Abazović je poručio građanima da Temeljni ugovor nije nikakvo stvaranje države u državi.

Kaže i da je Temeljni ugovor samo u Crnoj Gori tema, te objašnjava da odnosi verske zajednice i države postoje u svim drugim uređenim državama i da će tako i Crna Gora isto pravo dati svim verskim zajednicama koje su registrovane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Većinom glasova Vlada Crne Gore usvojila Temeljni ugovor sa SPC

Izvor: RTS, 08.Jul.2022

Vlada Crne Gore na višesatnoj sednici usvojila je Temeljni ugovor sa SPC. Od 18 prisutnih ministara, 13 je glasalo za. . Premijer Crne Gore Dritan Abazović je, bez obzira na prigovore o kvalifikovanoj većini, proglasio da je tačka usvojena, i rekao da postoji mogućnost...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.