TAJNI PLAN Orban: EU će preplaviti još 500.000 izbeglica!

Izvor: Kurir, 03.Dec.2015, 03:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAJNI PLAN Orban: EU će preplaviti još 500.000 izbeglica!

Evropa se dogovorila s Turskom. Oni žele da dovedu te ljude i da ih preraspodele nama, ali mi to nećemo dozvoliti, kaže šef vlade u Budimpešti.

BUDIMPEŠTA - Evropska unija i Turska će za vikend objaviti tajni sporazum koji predviđa da se iz Turske u EU preseli oko 500.000 sirijskih izbeglica, rekao je juče premijer Mađarske Viktor Orban.

On je dodao da ako je postignut tajni sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da EU prihvati te izbeglice, to će izazvati ogroman pritisak na Mađarsku.

Obaveze

- Evropu čeka gadno iznenađenje. Ne samo da žele da dovedu te ljude na naš kontinent već hoće da ih odmah preraspodele među državama članicama i da to ima obavezujuću snagu. Mađarska to neće prihvatiti - rekao je Orban.

On je dodao da je sporazum već pomenut na nedavnom samitu EU na Malti, ali se tada od njega odustalo i on nije uključen u sporazume između EU i Turske potpisane tokom vikenda u Briselu jer njegovi zagovornici nisu mogli da obezbede neophodnu podršku.

Orban je rekao i da je era dominacije Zapada u globalnoj ekonomiji i vojsci završena, kao i doba „izvoza demokratije“.

- Zapad konstantno gubi svoj uticaj, a globalna ekonomija se pomera ka istoku, što nije privremeni fenomen. Mi smo tačno na sredini globalne rekonstrukcije moći, ekonomije i politike - rekao je Orban.

Neredi u Makedoniji

Inače, Slovačka je juče uložila tužbu Evropskom sudu pravde zbog obavezujućih kvota za prihvat migranata usvojenih u septembru, objavio je premijer te zemlje Robert Fico.

Makedonska policija je juče bacila suzavac na nekoliko stotina, većinom pakistanskih migranata koji su pokušali da uđu u Makedoniju iz Grčke, zahtevajući prolazak ka Severnoj Evropi. Do nereda je došlo pošto je za oko 200 ljudi zabranjen ulazak u Makedoniju, pa su oni zatim krenuli da hodaju nekoliko kilometara duž novopodignute ograde na granici, tražeći alternativni prolaz.

Peh švedske policije

IZGUBILI 14.000 MIGRANATA

Više od 14.000 ilegalnih migranata koji su čekali deportaciju iz Švedske jednostavno je „nestalo s radara“, izjavio je šef granične policije te skandinavske zemlje Patrik Englstrom.

- Jednostavno ne znamo gde su - rekao je Englstrom.

Kako dodaje, oni su dobili zadatak da deportuju 21.748 osoba, ali njih 14.140, koje su registrovali, nestalo je i ne mogu da ih nađu.

Autor: E.K.,Foto: AP,Foto: Reuters

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

NEMACKA SKLOPILA PAKT SA TURSKOM Primice pola miliona sirijskih izbeglica

Izvor: medio.rs, 03.Dec.2015

Orban tvrdi da je ovaj dogovor sklopljen tokom samita EU i Turske u Briselu 29. novembra. Angela Merkel je tada dočekala sedam lidera Evropske unije koji su bili spremni da presele izbeglice iz turskih logora..Nemačka je sklopila tajni pakt s Turskom i dogovorila da pola miliona izbeglica iz Sirije bude...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.