Svilanović: Jedinstveno ekonomsko tržište deo puta ka EU

Izvor: RTS, 20.Jun.2017, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svilanović: Jedinstveno ekonomsko tržište deo puta ka EU

Stvaranje ekonomskog područja na Zapadnom Balkanu planirano je samo pod uslovom da bude deo procesa pridruživanja Evropskoj uniji, poručio je generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović, ističući da rezerve prema toj ideji nema samo Crna Gora.
Ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića o formiranju jedinstvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tržišta u regionu naišla je na kritike u Crnoj Gori, jer će, prema oceni stručnjaka, usporiti evropske integracije.

Svilanović kaže da je Savet za regionalnu saradnju poslao Evropskoj komisiji višegodišnji akcioni plan za stvaranje ekonomskog područja na Zapadnom Balkanu.
"Međutim, sve ovo što je stavljeno na sto, stavljeno je pod tri uslova: prvi – da zaista doprinosi ispunjavanju onoga što su države predale EK kao ekonomski program, drugo – da sve ovo što se dogovara bude deo procesa pridruživanja, što znači da ubrzava proces pridruživanja individualnih zemalja i treće – da se ovim ni na koji način ne menja proces pridruživanja ni strategija", rekao je Svilanović za podgoričku Pobjedu.
Dodao je da, osim Crne Gore, rezerve imaju i druge države, jer ne žele bilo kakav dogovor koji bi zamenio proces pridruživanja EU.
Crnogorski stručnjaci protive se formiranju zajedničkog tržišta jer smatraju da je to političi, a ne ekonomski projekat i predstavlja, kažu, svojevrsno odlaganje integracija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svilanović: Jedinstveno ekonomsko tržište Zapadnog Balkana deo puta ka EU

Izvor: Blic, 20.Jun.2017

Stvaranje ekonomskog područja na Zapadnom Balkanu planirano je samo pod uslovom da bude deo procesa pridruživanja Evropskoj uniji (EU), kaže generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović, istakavši da rezerve prema toj ideji nema samo Crna Gora...Ideja o formiranju jedinstvenog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.