Švedska od EU traži zabranu izvoza oružja Turskoj

Izvor: RTS, 11.Okt.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska od EU traži zabranu izvoza oružja Turskoj

Švedska vlada je dobila podršku parlamenta da pred Evropskom unijom pokrene pitanje uvođenja zabrane izvoza oružja Turskoj, navode švedski mediji.
Ministarka spoljnih poslova Švedske An Linde zatražiće zabranu od ministara spoljnih poslova EU na sastanku koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biti održan u ponedeljak u Luksemburgu, preneo je švedski javni servis SVT.

"Akcije Turske su neodgovorne i suprotne međunarodnom pravu. Savet bezbednosti UN, u saradnji sa partnerima u EU, mora smesta da prihvati odgovornost za sprečavanje dalje eskalacije", objavila je An Linde na Tviteru.
Šefica švedske diplomatije je u jučerašnjem intervjuu za švedsku televiziju SVT osudila nasilje i prvi put spomenula da postoji mogućnost uvođenja zabrane.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.