Sve je rešeno, Srbiji kandidatura

Izvor: B92, 01.Mar.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve je rešeno, Srbiji kandidatura

Brisel -- Uklonjena poslednja prepreka za kandidaturu. "Sve je rešeno", rekao Trajan Basesku u Briselu uoči samita EU. Srbija i Rumunija usaglasile zapisnik o manjinama.

Srbija i Rumunija su postigle sporazum samo nekoliko sati uoči početka samita šefova država i vlada zemalja članica EU u Briselu.

Sporazum o tome potpisali su ambasadorka Srbije pri EU Roksanda Ninčić i njen rumunski kolega >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mihnea Motok. Dolazeći na samit u Brisel, rumunski predsednik je odgovarajući na pitanje B92 kratko rekao: "Sve je rešeno".

Reč je o usaglašenom zapisniku s poslednje sednice Mešovitog srpsko-rumunskog komiteta, održanog decembra 2011. godine, rekli su

izvori agencije Beta iz Brisela.

Kako navodi Beta, pozivajući se na diplomatske izvore iz Brisela, time je uklonjena i poslednja prepreka da se Srbiji večeras dodeli status kandidata za članstvo u EU, pošto je upravo zbog Rumunije i njenog insistiranja na garanciji prava manjina rasprava o dodeljivanju statusa kandidata Srbiji, na nedavno održanom sastanku ministara spoljnih poslova EU, trajala šest sati.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pala poslednja prepreka za kandidaturu Srbije

Izvor: Mondo, 01.Mar.2012

Nekoliko sati uoči samita EU, Rumunija i Srbija postigle sporazum o poštovanju prava rumunske manjine u Srbiji. Zbog tog pitanja Rumunija je prethodno "kočila" kandidaturu Srbije.

Nastavak na Mondo...

Uklonjena "rumunska" prepreka za kandidaturu Srbije za EU

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Mar.2012

BRISEL - Srbija i Rumunija su postigle sporazum samo nekoliko sati uoči početka samita šefova država i vlada zemalja članica EU u Briselu.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Sklopljen sporazum sa Rumunijom, Srbija dobija kandidaturu

Izvor: Politika, 01.Mar.2012

Od našeg specijalnog izveštača..Brisel – Potpisivanjem sporazuma Srbije i Rumunije o poštovanju prava manjina u obe zemlje, samo nekoliko sati pre početka samita Evropske unije, otklonjena je i poslednja prepreka da šefovi država i vlada zemalja članica EU odobre Srbiji status kandidata. Da...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.