Izvor: Njuz.net, 27.Avg.2019, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svake godine 50.000 neradnika iz Srbije se skine sa Vučićeve grbače

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeSRBIJA, 27. avgust 2019, (Njuz) – Prema najnovijim podacima Evrostata Srbiju je u prošlog godini napustilo oko 50.000 neradnika za koje je predsednik Vučić morao da radi i danju i noću. Podaci Evrostata uključuju samo građane Srbije koji su otišli put Evropske Unije, a pretpostavlja se da je još nekoliko hiljada nezahvalnih za ono što im je predsednik Vučić svojim radom omogućio u proteklim godinama otišlo u SAD, Kanadu i Australiju.
Istraživanja pokazuju da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << sve više mladih iz Srbije želi da napusti zemlju, no stručnjaci ukazuju na to da mladi zapravo nisu svesni da će u inostranstvu morati da žive od svog a ne od Vučićevog rada.
– Mladi ne razumeju da u EU neće Vučić moći da ustaje u 05:00 za njih, da neće Vučić učiti strane jezike za njih, da neće Vučić moći da im otvori fabriku i da oni samo dođu da rade, da ih neće čekati stanovi na gotovo, već da će sami morati da nauče jezik, naviju budilnik, nađu posao i da plaćaju kiriju za stan. Drugim rečima moraće sve sami da urade ukoliko žele da se prehrane i da žive bolje za 2 najviše 3 godine u nekoj stranoj zemlji, navodi sociolog Miša Branisavljević za naš sajt.
Ovaj tekst su omogućili pretplatnici Patreona: KLIKNITE OVDE, postanite i vi mecena Njuza i podržite autore!
– Verovatno bi bilo pametno da se država pozabavi ovim problemom i da se mladima objasni u šta se to upuštaju kada krenu put inostranstva i da se ustavna ovlašćenja predsednika republike završavaju tamo gde se i završava granica Srbije, te da im on u EU ne može pomoći. – dodao je on.
Iako veliki broj mladih ljudi koji je u zabludi deluje zabrinjavajuće, dobra vest je da će zbog smanjenog broja nezahvalnih džabalebaroša u zemlji predsednik Vučić moći bar malo da se odmori i tako skupi snage da još više posla uradi za građane koji su ostali u Srbiji.
Kako nezvanično saznajemo iz kabineta predsednika, Vučić je svoj budilnik pomerio sa 05:00 na 05:10, dok je popodnevni odmor za čaj produžen sa sadašnjih 5 na 8 minuta. Iako smo čuli da će predsednik i na počinak odlaziti pre uobičajenih 02:00 iza ponoći, o tome se i dalje špekuliše i informacija nije proverena.
Miloš Mileusnić
The post Svake godine 50.000 neradnika iz Srbije se skine sa Vučićeve grbače appeared first on Njuz.net.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.