Šutanovac: Kandidatura u EU donosi strane investicije

Izvor: Kurir, 21.Apr.2012, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Kandidatura u EU donosi strane investicije

Da bi Srbija bila jaka i stabilna i da bi građani imali posao, neophodno je obezbediti političke, ekonomske i pravne preduslove, poručio potpredsednik Ds-a

SMEDEREVO - Potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac izjavio je da je dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU Srbiji omogućilo privlačenje više stranih investicija nego u prethodnom periodu, kao i ekonomsku stabilnost.

"Da bi Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bila jaka i stabilna i da bi građani imali posao, neophodno je obezbediti političke, ekonomske i pravne preduslove", rekao je Šutanovac novinarima u Smederevu.

On je istakao da je upravo dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU potvrda da je Vlada Srbije predvođena DS-om omogućila da danas Srbija bude prepoznata u očima stranih investitora, da oni dolaze i upošljavaju naše ljude.

"Smederevo danas nije devastiran grad kakav je bio devedesetih godina prošlog veka i upravo mudrom politikom koju zastupa DS došli smo u situaciju da danas održavamo broj radnih mesta i upošljavamo nove ljude", rekao je Šutanovac.

Potpredsednik DS-a je izrazio zadovoljstvo što u Srbiju i Smederevo dolaze firme iz EU sa svojim investicijama i standardima.

"To će podići kapacitete, ne samo Smedereva, nego i celog regiona", rekao je Šutanovac.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.