Sud Evropske unije: Poljska da plaća milion evra dnevno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2021, 13:38

Sud Evropske unije: Poljska da plaća milion evra dnevno

Najviši sud Evropske unije je naložio danas Poljskoj da plaća kaznu od milion evra dnevno zbog toga što nije suspendovala disciplinsku komoru Vrhovnog suda.

Odluka Evropskog suda pravde je usledila nakon što je Evropska komisija zatražila "finansijske kazne'' kako bi se obezbedilo poštovanje presude iz jula, prenosi agencija AP.

Sud je saopštio da je kazna "neophodna kako bi se izbegla ozbiljna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i nepopravljiva šteta po pravni poredak Evropske unije i vrednosti na kojima je ta Unija zasnovana", a posebno šteta po vladavinu prava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud EU poručio Poljskoj da plaća milion dolara dnevno zbog sudskog spora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Okt.2021

Najviši sud Evropske unije naložio je Poljskoj da plaća milion eura dnevno zbog dugogodišnjeg spora zemlje sa EU o nezavisnosti pravosuđa. Odluka Suda pravde 27. oktobra uslijedila je nakon što je izvršna komisija EU zatražila "finansijske kazne" kako bi se osigurala usklađenost s presudom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Sud EU: Poljska da plaća milion evra dnevno

Izvor: RTS, 27.Okt.2021

Najviši sud Evropske unije naložio je Poljskoj da plaća kaznu od milion evra dnevno, jer nije suspendovala disciplinsku komoru Vrhovnog suda. . Odluka Evropskog suda pravde je usledila nakon što je Evropska komisija zatražila "finansijske kazne" kako bi se obezbedilo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.