Subvencije od 100 miliona za jačanje institucija i opština AP Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subvencije od 100 miliona za jačanje institucija i opština AP Vojvodine

Pokrajinski sekretarijat za finansije podržao je sa 100 miliona dinara 77 projekata koji se finansiraju iz dostupnih fondova Evropske unije, najviše iz programa prekogranične saradnje, a realizuju se na teritoriji AP Vojvodine.

Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava korisnicima je uručila pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović, koja je tom prilikom istakla da su podržani projekti koji doprinose >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razvoju opština i gradova u Vojvodini.

"I ove godine smo obezbedili sredstva za projekte koji će doprineti lokalnom i regionalnom razvoju i poboljšanju kvaliteta života stanovnika u Vojvodini", kazala je Smiljka Jovanović i dodala da je reč o projektima u oblastima nauke, zdravstva, socijalnih usluga, turizma i sporta.

Ona je naglasila da je, kao i ranijih godina, najviše sredstava dodeljeno lokalnim samoupravama, i to 37,4 miliona dinara za 19 projekata.

"Akcenat je bio i na manjim opštinama kao što su Opovo, Kovačica, Bač, Bela Crkva, Žabalj, koje u svojim budžetima teže mogu da obezbede sredstva za sufinansiranje projekata", rekla je resorna sekretarka dodajući da je za takve opštine maksimalan iznos sredstva povećan sa četiri na šest miliona dinara.

Podršku su dobile i institucije iz oblasti obrazovanja i nauke, gde prednjači Univerzitet u Novom Sadu, nevladine organizacije, institucije iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite, regionalne razvojne agencije i javna preduzeća.

Pokrajinski sekretarijat za finansije kontinuirano od 2012. godine podržava projekte koji se finansiraju iz fondova Evropske unije. U protekle tri i po godine iznos bespovratnih sredstava za tu namenu povećan je za gotovo 70 odsto, a broj zaključenih ugovora skoro trostruko.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gradskom zelenilo 4 miliona dinara za energetsku efikasnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2019, 12:22

Na konkursu "Sufinansiranje projekata koji se finansiraju iz fondova Evropske unije", raspisanom od strane Pokrajinskog sekretarijat za finansije, JKP "Gradsko zelenilo" Novi Sad je potpisalo ugovor o dodeli 4.000.000,00 dinara bespovratnih sredstava za sufinansiranje projekta GreEnergy...Radi se o projektu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.