Stefanović: Od EU očekujem konkretne poteze, a ne samo izjave

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Nov.2018, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Od EU očekujem konkretne poteze, a ne samo izjave

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da od Evropske unije (EU) očekuje konkretne poteze, a ne samo izjave nakon odluke prištinskih vlasti da povećaju takse za uvoz robe iz Srbije na 100 odsto.

"Akcija Prištine usmerena je na ugnjetavanje Srba na Kosovu", rekao je Stefanović za televiziju Pink.

On je kazao da neodgovorno ponašanje Prištine unosi nestabilnost u ceo region.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Stefanović se zapitao koja je njegova svrha nakon svih odluka Prišine.

Zahvalio je predstavnicima svih zemalja koje su glasala protiv ulaska Kosova u Interpol.

"Koliko bi dubinski ta policijska organizacija bila razorena da je Kosovo ušlo u Interpol", rekao je Stefanović.

Visoka predstavnica EU Ferderika Mogerini izjavila je juče da vlada Kosova hitno mora da ukine odluke o taksi na robu iz Srbije i BiH.

Mogerini je rekla da takse od 100 odsto predstavljaju očigledno kršenje Centralnoevropskog ugovora o slobodnoj trgovini (CEFTA) i duha Sporazuma o stabilizaciji i asocijaciji između Evropske unije i Kosova.

Vlada Kosova usvojila je juče odluku o povećanju takse za uvoz robe iz Srbije sa 10 na 100 odsto.

Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj je, najavljujući povećanje taksi, na Tviteru naveo da Priština mora da brani svoje vitalne interese, pošto Srbija "nastavlja svoju agresivnu kampanju na međunarodnoj pozornici" i da podriva proces normalizacije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SAD i EU mogu da nateraju Prištinu da povuče takse

Izvor: B92, 22.Nov.2018

Ministar unutrasnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da velike sile poput SAD i EU mogu pritiskom da izdejstvuje povlačenje odluke Pristine...Stefanović je na TV Pink rekao da nakon poruka koje su stigle iz Vašingtona i Brisela da odluka prištinskih vlasti mora da bude povučena, očekuje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.