Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jul.2018, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: EU jasno da osudi protivpravna delovanja Prištine

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović pozvao je danas EU da jasno osudi protivpravna i skandalozna djelovanja prištinskih vlasti, poput nedavnog hapšenja, pa puštanja petorice Srba u regionu Gnjilana.

"Ako Evropa želi da bude ozbiljan igrač na Balkanu i da rešava probleme, onda treba da se uključi tako da, kada vidi da neko radi nešto što je potpuno protiv prava i skandalozno, to jasno osudi i da ne podržava ni na koji način", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je Stefanović.

On je za Televiziju "Pink" izjavio da je hapšenje Srba bilo organizovano u cilju njihovog zastrašivanja i da Albanci to često rade.

"Oni su te ljude pustili, ali su ih zastrašivali da bi time pokazali da idu ka formiranju takozvane vojske takozvanog Kosova i da hoće po svaku cenu da formiraju tu takozvanu vojsku. Ali, ne shvataju da to Srbi ne žele", rekao je Stefanović.

Prištinska policije je nedavno u Šilovu kraj Gnjilana uhapsila, pa istoga dana oslobodila petoricu Srba zbog sumnje da su uticali na sunarodnike da napuste kosovske bezbjednosne strukture.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.