Šta je sve među 12 prioriteta Tereze Mej za Bregzit?

Izvor: B92, 17.Jan.2017, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je sve među 12 prioriteta Tereze Mej za Bregzit?

London -- Među 12 prioriteta za Bregzit britanske premijerke Tereze Mej su i napuštanje jedinstvenog tržišta Evropske unije i carinske unije, javlja list "Telegraf".

Kako prenosi Rojters, Mej će u utorak izložiti plan za predstojeće pregovore o Bregzitu i predstaviće svojih 12 ciljeva za te pregovore.

"Tražićemo novo i jednako partnerstvo između nezavisne, samoupravne i globalne Britanije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i naših prijatelja i saveznika u EU", reći će Mej prema "Telegrafu".

Taj list navodi i da će ona jasno reći da će Velika Britanija napustiti jedinstveno tržište i carinsku uniju.

"Nema delimičnog članstva u EU, pomoćnog članstva u EU ili bilo čega što nas ostavlja na pola unutra, na pola napolju. Ne želimo da usvojimo model koji postoji u nekim zemljama. Ne želimo da zadržimo komadiće kad izađemo", kazaće Mej.

"Telegraf" navodi i da će Mej kao jednu od glavnih tema staviti i preuzimanje kontrole na granicama zemlje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mejeva će tražiti napuštanje jedinstvenog tržišta EU?

Izvor: RTS, 17.Jan.2017

Među 12 prioriteta za Bregzit britanske premijerke Tereze Mej su i napuštanje jedinstvenog tržišta Evropske unije i carinske unije, javlja list "Telegraf". . Tereza Mej će u utorak izložiti plan za predstojeće pregovore...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.