Izvor: Southeast European Times, 04.Jul.2010, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski i međunarodni zvaničnici osudili incident u Mitrovici

04/07/2010

BEOGRAD, Srbija -- Predstavnici EU, KFOR-a i srpski zvaničnici osudili su bacanje ručne granate tokom srpskog protesta u petak (2. jul) u podeljenom gradu Mitrovici, na severu Kosova. Jedan čovek je izgubio život, a 11 osoba je povređeno. Predsednik Boris Tadić sazvao je u petak hitan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost. On je otkazao posetu Crnoj Gori koja je bila planirana ove nedelje, a umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << toga će otputovati u Njujork, gde će prisustvovati sednici Saveta bezbednosti UN, na kojoj će informisati članove Saveta o situaciji u Mitrovici.

Premijer Mirko Cvetković pozvao je sve na Kosovu da se uzdrže od nasilja i osude ekstremizam. Predsednik EU Herman van Rompi izrazio je duboku zabrinutost zbog incidenta, dok je KFOR osudio eksploziju i pozvao na hapšenje odgovornih. Subota je proglašena danom žalosti u Mitrovici. (Blic, Beta, B92, BBC, Tanjug - 02/07/10)
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.