Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2021, 19:13

Srbiji trojke od Evropske komisije, šta će o klasterima odlučiti članice EU?

Evropska komisija u godišnjem izveštaju o napretku Srbije ka EU integracijama zabeležila je napredak i ograničeni napredak u skoro svim oblastima. Posebno su pohvaljeni ekonomski potezi tokom pandemije i upravljanje migrantskim tokovima. Međutim, primedbe na trenutnu situaciju u oblasti borbe protiv korupcije, organizovanog kriminala, domaćeg procesurianja ratnih zločina i slobode izražavanja i medija u izveštaju su brojne a ocene, ustvari, nisu ništa bolje nego prošle godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

NAPREDAK, UMEREN I OGRANIČEN, ALI NAPREDAK Otkrivamo šta piše u izveštaju EK za Srbiju: Pohvale za ekonomiju i upravljanje pandemijom, kritike za reformu administracije i vladavinu prava

Izvor: Blic, 21.Okt.2021, 18:11

Srbija je, prema godišnjem izveštaju Evropske komisije (EK), ostvarila umeren napredak na putu ka Evropskoj Uniji. Pohvaljena je za ekonomske poteze i upravljanje migrantskim tokovima, a konstatovan je "ograničeni napredak" u oblasti vladavine prava, javne administracije, borbi protiv korupcije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.