Srbiji 179,1 milion evra pretpristupne pomoći

Izvor: RTS, 27.Jun.2019, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji 179,1 milion evra pretpristupne pomoći

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i komesar za pristupne pregovore Johanes Han potpisali su u Briselu paket pretpristupne pomoći IPA 2018 u iznosu od 179,1 milion evra.
U pitanju su bespovratna sredstva EU namenjena za podršku Srbiji na putu evrointegracija.

IPA program za 2018. godinu predviđa podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << projektima u oblasti zaštite životne sredine, inovacija, razvoja turističke infrastrukture, kao i podršku ranjivim kategorijama stanovništa kroz održiva rešenja za smeštaj i zapošljavanje.
Program predviđa i intervencije u oblasti statistike, procesa evropskih integracija i usklađivanja sa EU standardima.
Preko IPA fondova EU pomaže i podržave zemlje koje su kandidati ili su na putu da postanu kandidati za članstvo u EU.
EU je u tu svrhu za Srbiju, za period od 2014 do 2020. godine, izdvojila 1,5 milijardi evra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PRISTUPANjE EU: Srbija u Briselu otvorila poglavlje 9 o finansijskim usluga; Potpisan IPA 2018. u iznosu od 179,1 milion evra (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 27.Jun.2019

Ministar za evrointegracije Jadranka Joksimović nalazi se u Briselu gde predvodi delegaciju Srbije Na Međuvladinoj konferenciji EU Srbija u Briselu otvoreno je poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge tj. tržište kapitala, bankarske usluge, usluge osiguravajućih kompanija...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.