Srbi na ulicama Mitrovice: Evropo, otvori oči!

Izvor: Mondo, 04.Dec.2018, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi na ulicama Mitrovice: Evropo, otvori oči!

Predsednik Kriznog štaba Severne Kosovske Mitrovice, Goran Rakić, pozvao je danas EU i međunarodnu zajednicu da iskoriste sve instrumente i mehanizme koje imaju na raspolaganju da primoraju Prištinu da ukine "anticivilizacijske mere".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Rakić je, na protestu u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, rekao da su se Srbi okupili da pošalju poruku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << EU i međunarodnoj zajednici, kao i "svima koji odlučuju o našim životima, o tome da li će naša deca sutra imati hranu, lekove, budućnost".

"Evropo otvori oči. Danas možda sa ove govornice obratiće se pojedinci, ali imajte u vidu da ovo nisu naše lične poruke, već je proglas srpskog naroda", naglasio je on.

Građani nose zastave Srbije, kao i transparente "Desa su nam gladna", "Stop nasilju Prištine", "EU otvori oči", "Nemamo lekove", "Pomozite našim bebama", "Unicef help", "Ne gurajte nas u geta", kao i zastave sindikata "Trepče".

Vučić: Moguća katastrofa, Kinezi, Putine, pomagajte!

Rakić je rekao da je ovo poslednji trenutak da EU, koja je preuzela odgovornost na sebe da se poštuje zakon, i pribegne diplomatskim instrumentima.

"Srpski narod će nastaviti da se bori do poslednjeg dana protiv mera Prištine, jer odlazak nije opcija", rekao je Rakić i upozorio da je srpski narod na ivici humanitarne katastrofe, jer ponestaju hrana i lekovi.

Međunarodna zajednica, prema njegovim rečima, pala je na ispitu da najoštrije reaguje kada je Priština uvela takse od 10 odsto, da bi potom uvela potpunu blokadu.

Haradinaj: Sledeći korak je...

Priština je, kako je naglasio, odabrala put destabilizacije, i poigravanja sa stabilnošću i mirom.

Istakao je da računa na podršku vlade u Beogradu i izrazio uverenje da Srbija nikada neće dozvoliti novi egzodus Srba sa Kosova i Metohije.

Ispred Kancelarije EU i Euleksa u Kosovskoj Mitrovici okupili su se građani na protestu protiv uvedenih taksi Prištine, a sličan skup je održan u Gračanici i Štrpcu, pod nazivom "Svesrpski sabor".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Rakić: Evropo, otvori oči

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2018

Predsednik Kriznog štaba Goran Rakić pozvao je danas EU i međunarodnu zajednicu da iskoriste sve instrumente i mehanizme koje imaju na raspolaganju da primoraju Prištinu da ukine anticivilizacijske mere...Rakić je, na protestu u severnoj Kosovskoj Mitrović, rekao da su se Srbi okupili da pošalju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.