Sporazum sa EU o Bregzitu nije loš za ekonomiju

Izvor: B92, 19.Okt.2019, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sporazum sa EU o Bregzitu nije loš za ekonomiju"

London -- Britanski ministar zadužen za izlazak Vellike Britanije iz Evropske unije Stiven Barkli izjavio je da se ne slaže sa ocenom guvernera Banke Engleske.

Ona tvrdi da je sporazum koji je premijer Boris Džonson postigao s Briselom o Bregzitu za ekonomiju gori od onog koji postigla njegova prethodnica Tereza Mej.

Barkli je za Bi-Bi-Si rekao da taj sporazum omogućuje Velikoj Britaniji da odblokira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postizanje sporazuma s drugim stranama širom sveta i rešava ključno pitanje odnosa britanske pokrajine Severne Irske i Republike Irske, članice EU.

Na pitanje zašto vlada nije objavila analizu posledica koji će postignuti sporazum imati, Barkli je rekao da je sporazum postignut tek u četvrtak.

"Imali smo samo dva dana", rekao je ministar.

On je dodao da prelazni period neće biti produžen posle decembra 2020. godine.

Britanski parlament glasaće danas o sporazumu o Bregzitu, koji je premijer Boris Džonson dogovorio sa Evropskom unijom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Barkli: Sporazum sa EU o Bregzitu nije loš za ekonomiju

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Okt.2019

LONDON - Britanski ministar zadužen za izlazak Vellike Britanije iz Evropske unije Stiven Barkli izjavio je danas da se ne slaže sa ocjenom guvernera Banke Engleske da je sporazum koji je premijer Boris Džonson postigao s Briselom o Bregzitu za ekonomiju gori od onog koji postigla njegova prethodnica...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.