Sporazum o Bregzitu dobio prvu podršku britanskih poslanika, sledi i drugo glasanje

Izvor: Beta, 22.Okt.2019, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum o Bregzitu dobio prvu podršku britanskih poslanika, sledi i drugo glasanje

Sporazum o Bregzitu premijera Borisa Džonsona sa EU večeras je napravio veliki korak napred u donjem domu Parlamenta Velike Britanije, koji je u drugom čitanju izglasao zakon o njegovo sprovođenju, otvarajući put za raspravu o pojedinostima.Za je glasalo 329 poslanika, a 299 protiv, samo devet dana od očekivanog datuma razlaza Velike Britanije i EU.Tu početnu podršku sporazumu večeras mora uslediti još jedan korak: vrlo neizvesno glasanje o rokovniku za debatu, koji Vlada želi da bude veoma tesan, da bi donji dom sporazum odobrio u četvrtak i da bi Bregzit bio 31. oktobra, kako je Džonson najavio.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bregzit u haosu posle odbijanja parlamenta da brzo odluči o Džonsonovom planu

Izvor: VOA, 22.Okt.2019

Britanski parlament odbacio je u utorak plan britanskog premijera Borisa Džonsona za brzo usvajanje predloga zakona o Bregzitu. Protiv plana, prema kojem je donji dom parlamenta imao samo tri dana da raspravlja o zakonskom predlogu, glasalo je 322 poslanika, dok je 308 bilo za. Poslanici su prethodno,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.