Specijalizovani tužilac Džek Smit u Prištini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalizovani tužilac Džek Smit u Prištini

Specijalizovani tužilac Džek Smit boravi u prvoj poseti Kosovu gde će razgovarati sa čelnicima međunarodnih organizacija, predstavnicima zemalja članica EU i kosovskim ministrom pravde Abeljardom Tahirijem, saopšteno je iz Suda.

Smit je stupio na dužnost 11. septembra ove godine.

Američki tužilac, sa iskustvom u političkim istragama na visokom nivou kao i međunarodnim krivičnim istragama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nasledio je Dejvida Švendimena prvog specijalizovanog tužioca i pre toga glavnog tužioca Specijalnog istražnog tima, koji je napustio dužnost krajem marta meseca kada mu je istekao mandat.

Specijalizovano tužilaštvo sprovodi istrage o zločinima navedenim u izveštaju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope „Nečovečno postupanje sa ljudima i nedozvoljena trgovina organima na Kosovu" iz 2011. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.