Izvor: RTS, 19.Maj.2022, 11:09

Šolc sredinom juna u Beogradu

Nemački kancelar Olaf Šolc dolazi sredinom juna u posetu Beogradu, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saznaje Tanjug u Berlinu.
Olaf Šolc je ranije danas najavio da će posetiti Zapadni Balkan pre sastanka Evropskog saveta, koji je planiran za 23. jun, kako bi preneo poruku da je regionu mesto u Evropskoj uniji, preneo je Rojters.

"Šest >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemalja Zapadnog Balkana sa aspiracijama za članstvo u EU – Crna Gora, Srbija, Albanija, Severna Makedonija, Bosna i Hercegovina i Kosovo, već su u višegodišnjem procesu reformi", rekao je Šolc poslanicima u Berlinu.
Dodao je da je "danas, više nego ikada pre, njihova integracija u EU i u strateškom interesu Brisela", ukazujući, kako navodi Rojters, na uticaj stranih sila u regionu, uključujući Rusiju.
"Poštovanje naših obaveza prema njima nije samo pitanje našeg kredibiliteta", poručio je Šolc.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠOLC DOLAZI U BEOGRAD U JUNU: Sastaće se sa Vučićem - "Integracija Zapadnog Balkana u EU mora biti brža"

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2022

 Nemački kancelar Olaf Šolc dolazi sredinom juna u posetu Beogradu, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saznaje Tanjugu u Berlinu...Šolc je ranije danas najavio da će putovati na Zapadni Balkan, pre sastanka Evropskog saveta koji je na programu 23. juna, kako bi preneo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Šolc: Integracija Zapadnog Balkana u EU strateški interes

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Maj.2022

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da će pre sastanka Evropskog saveta u junu, posetiti Zapadni Balkan s porukom da region pripada Evropskoj uniji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.