Vučić o kovid pasošima: Uvešćemo mi njima; Ana nije lako podnela vakcinu

Izvor: B92, 27.Feb.2021, 12:20

Vučić o kovid pasošima: "Uvešćemo mi njima"; "Ana nije lako podnela vakcinu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao za TV Prva da je šokiran odlukom evropskih lidera o uvođenju kovid pasoša.

"Šokiran sam ovim kovid pasošima koji Evropa uvodi, ali to će biti pravilo i za nas. Ja sam šokiran tom idejom evropskih lidera, jer je to nešto što gazi najveću evropsku vrednost - slobodu kretanja i slobodu izbora", kazao je on.

Vučić je rekao da će zbog toga nastati problem jer će mlađi hteti da se vakcinišu zbog putovanja i da zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga neće moći da se vakcinišu stariji građani. Dodao je i da to smatra potpuno besmislenom, sramotnom i antievropskom odlukom, ako do nje dođe.

"Znam da je protiv toga bio Makron, kao i Merkel u početku, ali očigledno da je pritisak bio ogroman. Mi ćemo se vakcinisati, oni nemaju vakcine. Onda ćemo mi njima da uvedemo kovid pasoše, pa oni neće moći da dođu kod nas", rekao je on.

Dodao je i da se nije vakcinisao, te da bi svakog dana bilo tekstova o tome što se on vakcinisao pre ostalih, pa je doneo odluku da će se vakcinisati kada bude milion revakcinisanih u Srbiji. "Mogu da primim vakcinu, ali ne želim, ko ste vi da mi ograničite kretanje", rekao je on.

"U Predsedništvu su se svi kolektivno vakcinisali, mislim da nema niko ko se nije vakcinisao. Najviše njih je izabralo kinesku, pa rusku, pa Fajzerovu", kazao je on i dodao da premijerka Ana Brnabić nije baš lako podnela vakcinu.

"Imala je nekoliko dana temperaturu", kazao je on.

Naveo je da će u Srbiji biti vakcinisano 600 diplomata i dodao da je Srbija peta u svetu po broju vakcinisanih, a prva u Evropi po revakcinaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ ODBRUSIO EU: Tri puta će da vakcinišu kučiće, mačiće i papagaje, a mi smo od njih dobili - NULA! 

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2021

Predsednik Srbije šokiran idejom evropskih lidera o uvđenju kovid pasoša..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je danas na TV Prva, gde je otkrio da se još uvek nije vakcinisao, ali je progovorio i o novom "trendu" u zemljama Evropske unije, koje ograničavaju kretanje nevakcinisanima...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.