Socijalno uključivanje Roma važno i za ulazak Srbije EU

Izvor: EurActiv Srbija, 21.Sep.2018, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalno uključivanje Roma važno i za ulazak Srbije EU

Šef I sektora operacija Delegacije EU u Srbiji Nikolas Bizel izjavio je 21. septembra da je socijalno uključivanje Roma od posebne važnosti za proces priključivanja Srbije Evropskoj uniji. Bizel je rekao da je EU svesna da su Romi najveća etnička grupa u Evropi, a da su najviše diskriminisani, ali je cilj EU da unapredi njihov položaj i u zemljama koje pristupaju Uniji.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Bizel: Socijalno uključivanje Roma u Srbiji bitno za njen ulazak u EU

Izvor: Beta, 21.Sep.2018

Šef Operacije Delegacije EU u Srbiji Nikolas Bizel izjavio je danas da je socijalno uključivanje Roma od posebne važnosti za proces priključivanja Srbije Evropskoj uniji.Bizel je rekao da je EU svesna da su Romi najveća etnička grupa u Evropi, a da su najviše diskriminisani, ali je cilj EU da...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.