Šmigal: EU poslala Ukrajini milijardu evra finansijske pomoći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2022, 15:19

Šmigal: EU poslala Ukrajini milijardu evra finansijske pomoći

Evropska unija je poslala Ukrajini jednu milijardu evra finansijske pomoći za podršku budžetu i da bi pomogla zemlji da se izbori sa finansijskim posledicama ruske invazije, izjavio je danas Denis Šmigal, ukrajinski premijer.

"Jedna milijarda evra je deo velikog paketa podrške Ukrajini... koji ukupno iznosi 9,0 milijardi evra. Sredstva će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pomoći u finansiranju prioritetnih budžetskih potreba Ukrajine", napisao je Šmigal u postu na društvenoj mreži Telegram, prenosi Rojters.

On je naveo da je prva tranša od 500 miliona evra već "legla" na račun ukrajinske centralne banke, dok se ostatak očekuje 2. avgusta.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.