Slovenački ministar: Hrvatska ne može da bude članica OECD, dok ne pristane na sprovođenje arbitražne presude

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Sep.2017, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenački ministar: Hrvatska ne može da bude članica OECD, dok ne pristane na sprovođenje arbitražne presude

Eu nije iznenađena ovim stavom

Slovenački ministar spoljnih poslova Karl Erjavec izjavio je da niko osim Hrvatske nije u Evropskoj uniji iznenađen stavom Ljubljane da Hrvatska ne može da bude članica Organizacije za evropsku saradnju i razvoj (OECD), sve dok ne pristane na sprovođenje arbitražne presude (o graničnom sporu).
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Niko danas od kolega ministara nije bio iznenađen upozorenjem Slovenije Hrvatskoj, osim hrvatske ministarke (spoljnih i evropskih poslova) Marije Pejčinović Burić. Svi su i očekivali da će Slovenija doneti odluke koje su nepovoljne za Hrvatsku zato jer Hrvatska ne poštuje međunarodno pravo - kazao je Erjavec za STA.

Erjavec, koji boravi u estonskoj prestonici Talinu na neformalnom zasedanju evropskih šefova diplomatija, rekao je i da "praktično svi shvataju da članica koja ima probleme sa poštovanjem međunarodnog prava teško može da ispuni uslove za članstvo u OECD", prenela je Hina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.