Skot: SAD ne traže od Srbije da bira između EU i Rusije

Izvor: Večernje novosti, 09.Nov.2017, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: SAD ne traže od Srbije da bira između EU i Rusije

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skot izjavio je da SAD ne traže od Srbije da bira između Evropske unije i Rusije BEOGRAD - Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skot izjavio je da SAD ne traže od Srbije da bira između Evropske unije i Rusije."Snažno podržavamo Srbiju na njenom putu ka Evropskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Uniji i ne mislimo da to isključuje dobre odnose sa Rusijom", rekao je Skot za izdanje "Novog Magazina" od četvrtka i dodao da SAD kao članica NATO nema ni primedbe na to što Srbija vojno sarađuje i sa Rusijom.On je rekao da u procesu pridruživanja EU Srbija zemlja kandidat mora da ubedi članice da će svojim pridruživanjem doprineti Uniji i da će Srbija morati da bude potpuno posvećena EU, "uključujući i to da prihvati i sprovodi njenu zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku, kako bi time okončala proces pridruživanja".Skot je rekao da vizija Evrope koja je "u miru, celovita i slobodna" neće biti ostvarena dok zemlje Zapadnog Balkana ne prevaziđu nasleđe 1990-ih i "ostvare svoje potencijale kao potpuno integrisane članice EU", ali da ipak vidi napredak regiona.PROČITAJTE JOŠ - Skot: Ponizan pred srpskim heroizmomGovoreći o odnosima Beograda i Prištine, ambasador je rekao da je ostvaren veliki napredak u Briselskom dijalogu, ali da neke obaveze nisu ispunjene i da obe strane imaju mnogo toga da urade kako bi se postigla potpuna normalizacija odnosa."Neke obaveze i dalje ostaju neispunjene. Nedostatak napretka po pitanju Zajednice srpskih opština je primer. Obe strane i dalje imaju mnogo toga da urade ako žele da dođu do cilja koji su unapred utvrdile - potpune normalizacije odnosa", rekao je Skot.On je rekao i da su ubistvo amričkih državljana braće Bitići (1999. godine) i paljenje ambasade SAD (2008. godine) "stvari koje se moraju rešiti".Skot je rekao da vidi porast tabloidnog novinarstva u svetu i u Srbiji, ali da "zdravi, slobodni i dinamični mediji uvek igraju uvek igraju važnu ulogu u demokratijama".
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   NATO

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skot: SAD ne traže od Srbije da bira izmedju EU i Rusije

Izvor: Beta Video, 09.Nov.2017

BEOGRAD- Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skot izjavio je da SAD ne traže od Srbije da bira izmedju Evropske unije i Rusije. ``Snažno podržavamo Srbiju na njenom putu ka Evropskoj Uniji i ne mislimo da to isključuje dobre odnose sa Rusijom``, rekao je Skot za izdanje ``Novog...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.