Škole su nam dobre, ali će uskoro biti prazne

Izvor: TvojPortal.com, 23.Okt.2011, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škole su nam dobre, ali će uskoro biti prazne

/press online/ Pocupkivanje: Od osam država koje su kandidati za Evropsku uniju, Island je odmakao, dok je Srbija po mnogim pokazateljima iza Hrvatske, ali je zato bolja od Makedonije i Albanije




Od osam zemalja koje se bore za ulazak u Evropsku uniju, Srbija je negde po sredini, a jedna od poraznijih činjenica je da srpski muškarci žive najkraće od ostalih građana među kandidatima >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << - u proseku 71 godinu, što je, primera radi, devet godina kraće nego životni vek ljudi na Islandu.
To pokazuje istraživanje „Eurostata", agencije za statistiku koja deluje pri Evropskoj komisiji, koje je pokazalo da je Srbija na začelju liste i što se tiče prosečnih plata u regionu, kao i po bruto domaćem proizvodu po glavi stanovnika.
Samo nas i Hrvata sve manje
„Eurostat" je uporedio 14 kategorija koje se tiču života i standarda u osam zemalja koje su krenule na put ka EU: Srbija, Island, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Albanija, Bosna i Hercegovina i Turska. Izveštaj „Eurostata" bavi se i analizom ekonomskog stanja na Kosovu, smatrajući je za zasebnu državu. Analiza prati razvoj zemalja od 2000. do 2009. godine, a objavljen je ovih dana.
Opširnije

Srbijasamo srba i hrvata sve manjeprete prazne skolekandidatura za EUnajkraci zivotni vek muskaraca

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.