Severnoirski unionisti protiv sporazuma Borisa Džonsona o Bregzitu

Izvor: B92, 26.Okt.2019, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severnoirski unionisti protiv sporazuma Borisa Džonsona o Bregzitu

Predstavnici severnoirske Demokratske unionističke partije (DUP) ponovili su da se protive sporazumu o kom je sa EU pregovarao britanski premijer Boris Džonson.

DUP ima deset poslanika u donjem domu britanskog parlamenta i postala je saveznik vladajućih konzervativaca, ali se ne slaže sa odlukama premijera.

Ta stranka je glasala protiv dve verzije sporazuma koje je prvo pregovarala sada bivša premijerka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tereza Mej, a potom Džonson.

DUP navodi da želi Bregzit sa dogovorom, ali ne sa onim koji je sklopio Džonson jer ga smatra štetnim za ekonomiju Severne Irske koja je u sastavu Velike Britanije.

Britanski parlament u ponedeljak treba da glasa o Džonsonovom predlogu održavanja prevremenih parlamentarnih izbora, u pokušaju izlaska iz zastoja o Bregzitu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.