Šerjemet: EU igra po inerciji i autoritetu američkog žandarma - status Krima je nemoguće promeniti

Izvor: Vostok.rs, 18.Jun.2018, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šerjemet: EU igra po inerciji i autoritetu američkog žandarma - status Krima je nemoguće promeniti

Evropska Unija nikada neće postići promenu statusa ruskog Krima, a politika sankcija je osuđena na neuspeh, izjavio je za RIA Novosti deputat Državne dume iz Krimskog regiona Mihail Šerjemet.

Evropska unija produžila je za godinu dana - do 23. juna 2019. godine - restriktivne mere prema Krimu i Sevastopolju. Sankcije uključuju zabranu uvoza i izvoza roba, investicije u Krimski region kao i turističke usluge.

"To je nekonstruktivna, pogrešna i bezobzirna odluka i politički i neopravdana. Mi smo živeli pod ovim sankcijama, a živećemo i dalje. Značenje sankcija je da se postigne neki krajnji cilj, ali oni nikada ne mogu ostvariti ovaj svoj cilj u odnosu na Krim (promene statusa poluostrva). To je nemoguće učiniti ", rekao je Šerjemet.



On je pozvao evropsku političku zajednicu na kurs partnerstva i prijateljskih odnosa sa Rusijom, "a ne da igraju po inerciji i autoritetu američkog žandarma, i gde nisu u stanju da donose sopstvene odluke".

"Ove sankcije samo sprečavaju ekonomsku saradnju i dalji razvoj naših bilateralnih odnosa sa EU. Rusija je jaka, nezavisna i samostalna sa dovoljno snage i sposobnosti da ide napred, uprkos svim sankcijama."

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.