Sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu 13. novembra

Izvor: Press, 04.Nov.2014, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu 13. novembra

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na kojoj će biti predstavljen redovan tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o situaciji na Kosovu i Metohiji, biće održana 13. novembra.
Kako je navedeno u privremenom rasporedu zasedanja na sajtu UN, članice Saveta bezbednosti održaće u četvrtak, 13.novembra, debatu povodom situacije na Kosovu i Metohiji.

Generalni sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << UN je prethodnom izveštaju za period od 16. aprila do 15. jula zatražio od kosovskih vlasti i EU da osiguraju da se najkasnije početkom sledeće godine formira specijalni sud, koji bi se bavio pitanjima ratnih zločina OVK na Kosovu i Metohiji 1999. godine.

I šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji je učestvovao na prethodnoj sednici, apelovao je na ključne faktore u međunarodnoj zajednici da obezbede da specijalni sud bude osnovan do početka sledeće godine.

Dačić je takođe upozorio da se ne sme dozvoliti da zbog zastrašivanja svedoka odgovorni za zločine budu oslobođeni usled nedostatka dokaza.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu 13. novembra

Izvor: Blic, 04.Nov.2014

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na kojoj će biti predstavljen redovan tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o situaciji na Kosovu i Metohiji, biće održana 13. novembra...Kako je navedeno u privremenom rasporedu zasedanja na sajtu UN, članice Saveta bezbednosti održaće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.