Vučić i Đofre: Objektivan izveštaj EK FOTO

Izvor: B92, 26.Okt.2021, 07:42

Vučić i Đofre: "Objektivan izveštaj EK" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleom Đofreom.

Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Oni su razgovarali o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u procesu evrointegracija, dinamici pristupnih pregovora između Srbije i EU i dodatnom unapređenju saradnje, saopštila je Služba za saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa medijima.

Tom prilikom Vučić je iskazao zadovoljstvo činjenicom da je Izveštaj Evropske komisije objektivan, te da je kroz analizu relevantnih aspekata prikazao napredak Srbije u svim oblastima, kao i one segmente na kojima je potrebno dodatno raditi. Vučić je posebno naglasio da za Srbiju punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje jedan od spoljnopolitičkih prioriteta i izrazio uverenje da će i ovaj Izveštaj umnogome predstavljati dodatni podstrek za nastavak reformi, posebno u oblasti vladavine prava i zelene agende.

Sagovornici su se saglasili da je u tom procesu podrška Evropske unije i njenih institucija od ogromnog značaja, imajući u vidu da je Srbija iskreno posvećena svojoj evropskoj perspektivi. Đofre je na sastanku ponovio da izveštaj predstavlja iskrenu i činjeničnu ocenu napora Srbije u evrointegracijama i da daje smernice za dalje neophodne akcije. Prema njegovim rečima, Izveštaj konstatuje obnovljenu posvećenost Srbije postizanju rezultata u agendi reformi koje se odnose na EU, koja se odražava u povećanom broju inicijativa Vlade da ispuni kriterijume Evropske unije u prethodnom periodu.

On je dodao da te inicijative imaju potencijal da se pretoče u opipljiv napredak kada budu bile sprovedene, te je kao primer naveo privođenje ustavne reforme kraju u skladu sa preporukama Venecijanske komisije i sprovođenje izborne reforme u skladu sa preporukama OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava i merama definisanim u međustranačkom dijalogu.

Đofre je potvrdio Vučiću punu podršku EU naporima Srbije u reformama, dodavši da se raduje nastavku saradnje na rešavanju otvorenih i nerešenih pitanja s obzirom na to da će EU nastaviti pomno da prati stanje u vladavini prava u Srbiji, koja je ključna za dalji napredak na putu evrointegracija. Kako se navodi, Vučić i Đofre su razgovarali i o unapređenju saradnje, regionalnim pitanjima, ekonomskim odnosima i infrastrukturnim projektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Važan razgovor za našu zemlju: Vučić se sastao sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2021

Fotografije susreta dva zvaničnika predsednik Vučić objavio je na svom Instagram nalogu  "budućnostsrbijeav"...Predsednik republike Srbije sastao se u svom kabinetu sa ambasadorom EU u Srbiji Emanueleom Žofreom...A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.