Šarec - lideri EU moraju da se bore protiv populizma i pojačanog uticaja Rusije i Kine

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2019, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarec - lideri EU moraju da se bore protiv populizma i pojačanog uticaja Rusije i Kine

Evropskoj uniji je potrebno novo efikasnije vođstvo koje će se uspešnije boriti protiv populizma i rastućeg uticaja Rusije i Kine, izjavio je slovenački liberalni premijer Marjan Šarec.

Šarec je, danas u intervjuju za AP, ocenio da su evropski zvaničnici i lideri propustili da spreče rast desničarskih grupa koje su spremne da ostvare značajne rezultate na izborima za Evropski parlament sledećeg meseca.

Produžavanje razgovora o Bregzitu je primer na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji način se radi uz Evropskoj uniji, ocenio je Šarec i ukazao na potrebu formiranja mnogo aktivnijeg rukovodstva Unije i upozorio na to da će krivica za eventualni raspad Unije biti na njenim članicama.

On je dodao da ta ocena izgleda "veoma brutalno", ali je tačna.  Bivši glumac-komičar Marjan Šarec je formirao vladu levog centra u avgutu 2018. godine i najavio da će nastaviti politiku uključivanja Slovenije u najuži deo zemalja EU integracije i da će se zalagati za dobre odnose sa susedima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.