Sarajevo: Nakon višestanog sastanka s Vigemarkom opet NEMA DOGOVORA o Izbornom zakonu

Izvor: Blic, 22.Feb.2018, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Nakon višestanog sastanka s Vigemarkom opet NEMA DOGOVORA o Izbornom zakonu

Predstavnici stranaka iz Federacije BiH /FBiH/ danas u rezidenciji šefa Delegacije EU Lars-Gunara Vigemarka u Sarajevu nisu postigli dogovor kada je reč o izmenama Izbornog zakona.

Šefik DŽaferović iz SDA je nakon sastanka rekao novinarima da nije bilo dogovora, a najviše reči bilo je o rešavanju pitanja federalnog Doma naroda, o Mostaru i drugim otvorenim pitanjima.

Borjana Krišto iz HDZ BiH izjavila je da su sastanku prisustvovali predstavnici SAD i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU, te da je bitna činjenica da je došlo do razgovora.

Predstavnik SBB Damir Arnaut rekao je novinarima da danas nema konkretnog dogovora, ali da su "odškrinuta vrata da se do njega dođe".

Predstavnik SDP BiH Damir Mašić podsetio je da se ova stranka jedno vreme povukla iz ovakvih razgovora jer je ignorisan njihov raniji predlog izmena Izbornog zakona.

Predstavnik DF Damir Bećirović rekao je da vreme polako ističe, upitavši koliko je moguće uraditi u vremenu do raspisivanja izbora, pogotovo ukoliko stavovi ostanu zakovani i da rešenja koja se predviđaju idu u korist predstavnicima jedne političke partije.

- Ukoliko se stavovi ne promene, ne verujemo u mogućnost dolaska do rešenja - dodao je Bećirević.

U Sarajevu je danas, u organizaciji Vigemarka, održan sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka iz FBiH.

Sastanku su prisustvovali ispred DF Damir Bećirović i Zlatko Miletić, SBB BiH predstavljao je Damir Arnaut, SDA Šefik DŽaferović, SDP BiH Damir Mašić i Zoran Mikulić, a HDZ BiH Borjana Krišto.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sarajevo: Bez dogovora o reformi Izbornog zakona BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Feb.2018

Na pregovorima koji su u četvrtak održani u Sarajevu između predstavnika parlamentarnih stranaka iz Federacije Bosne i Hercegovine i međunarodne zajednice o reformi Izbornog zakona BiH nije postignut dogovor. Nakon sastanka novinarima je rečeno da nisu usvojeni nikakvi zaključci. Najavljeno je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.