Izvor: RTS, 24.Jun.2022, 08:45

Samit EU: Očekuje se odluka o Evropskoj političkoj zajednici

Drugog dana Samita lideri EU razgovaraće o ekonomskim i bezbednosnim pitanjima. Jedna od tema biće i inicijativa francuskog predsednika Emanuela Makrona o formiranju Evropske političke zajednice.
Očekuje se da se drugog dana Samita u Briselu razmotri ima li dogovora lidera EU o tome da li treba podržati inicijativu francuskog predsednika o Evropskoj političkoj zajednici, ko bi bili članovi tog foruma i koja bi bila njena politika. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Prvog dana Samita se dugo raspravljalo o Zapadnom Balkanu – usvojeni su zaključci, govori se bez dileme da je članstvo krajnji cilj ali nije bilo istorijskih odluka. Ono što može da se očekuje je da se pokaže kredibilnost ovog procesa, javlja dopisnik RTS-a iz Brisela.
Na kraju prvog dela samita saopštena je odluka da Ukrajina i Moldavija dobiju status kandidata za članstvo u EU i evropskoj perspektivi Gruzije, ako ispuni još neke uslove.
Međutim, neizvesno je kako će dalje teći taj proces.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.