Sada i zvanično: Šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU ide na drugu funkciju

Izvor: B92, 24.Sep.2019, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sada i zvanično: Šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU ide na drugu funkciju

Beograd -- Tanja Miščević će, kao kandidat Srbije, u budućnosti obavljati funkciju zamenika generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju (RCC), saopšteno iz Vlade.

"Ovo kadrovsko rešenje predstavlja sa jedne strane lično priznanje Tanji Miščević za sva profesionalne uspehe i lične kvalifikacije, a sa druge strane priznanje Republici Srbiji za postignute rezultate na polju evrointegracija i regionalnog povezivanja", navodi se još.

"Gospodja Miščević >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je za svoju kandidaturu dobila podršku svih zemalja u regionu, što je veoma dobar signal za našu zemlju kada su pitanju medjususedski odnosi i regionalna saradnja", navela je Vlada Srbije.

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici razrešila dužnosti Tanju Miščević, sada već bivšu šeficu Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji. Ona je tu funkciju obavljala od 4. septembra 2013. godine, kada je Vlada i donela odluku o obrazovanju Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

"Vlada Republike Srbije zahvaljuje se Tanji Miščević na zalaganju, predanom radu i trudu koji je uložila u proteklih nekoliko godina kao šefica pregovaračkog tima i njen lični doprinos evrointegracijama Srbije svakako je nemerljiv. Svi članovi Vlade raduju se nastavku saradnje sa Tanjom Miščević u budućnosti i žele joj mnogo sreće i uspeha na novoj funkciji", zaključeno je u saopštenju.

Mediji su ranije pisali da će Miščevićeva preći na drugu poziciju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I ZVANIČNO Tanja Miščević odlazi iz Vlade, preuzima funkciju u Savetu za regionalnu saradnju

Izvor: Blic, 24.Sep.2019

Doskorašnja šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević će, kao kandidat Republike Srbije, ubuduće obavljati funkciju zamenika generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju (Regional Cooperation Council), saopštila je Vlada Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.