Izvor: Blic, 23.Okt.2017, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVASTIKE IZNAD VRATA Kancelarije AfD u nacističkoj zgradi

Novoizabrani poslanici liberalne Partije slobodnih demokrata (FDP) i ultradesničarske Alternative za Nemačku (AfD) dobili su kancelarije u zgradi u kojoj se nalazilo sedište nacističkog Ministarstva unutrašnjih poslova, objavio je nemački "Bild", prenosi politico.eu.

Navodi se da se iznad vrata pojedinih kancelarija poslanika ove dve stranke, koji će sutra prisustvovati prvoj sednici Bundestaga u novom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sazivu, nalaze u meremeru ugravirani kukasti krstovi.

Bundestag je morao da pronađe dodatni kancelarijski prostor zbog toga što je broj poslanika porastao na 709 u odnosu na 630, koliko ih je bilo u prethodnom sazivu, kao posledicu složenog nemačkog izbornog zakona i variranja broja poslanika nakon svakog izbornog ciklusa.

Navodi se da je u zgradi u kojoj će biti kancelarije poslanika FDP i AfD nekada bilo smešteno i Ministarstvo pravosuđa komunističke Istočne Nemačke i da su svastike bile zamaskirane sve do 1988. godine kada su tokom renoviranja zgrade ponovo otkrivene.

Ovo neće biti prvi put da se poslanici smeštaju u kancelarije u toj zgradi, pošto je u prethodnom sazivu Bundestaga oko 30 predstavnika konzervativnog saveza Hrišćanskodemokratske unije nemačke kancelarke Angele Merkel i sestrinske bavarske Hrišćanskosocijalne unije bilo tu smešteno.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KUKASTI KRST IZNAD VRATA Kancelarije AfD i FDP u nacističkoj zgradi

Izvor: Blic, 24.Okt.2017, 08:26

Novoizabrani poslanici liberalne Partije slobodnih demokrata (FDP) i ultradesničarske Alternative za Nemačku (AfD) dobili su kancelarije u zgradi u kojoj se nalazilo sedište nacističkog Ministarstva unutrašnjih poslova, objavio je nemački "Bild", a prenosi portal "Politiko"...Navodi se da se iznad...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.