STRUČNJACI IZ EU UPOZORAVAJU: Građani, shvatite rizik i pripremite se za drugi talas korona virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 17:25

STRUČNJACI IZ EU UPOZORAVAJU: Građani, shvatite rizik i pripremite se za drugi talas korona virusa

Centar poziva na pojačan sistem kontrole, a Evropska komisija ukazuje na važnost komunikacije sa građnima o mogućim rizicima.

Evropski centar za kontrolu i prevenciju bolest u izveštaju o Proceni rizika navodi da bi zemlje članice EU trebalo da rade na pripremi za mogući drugi talas epidemije Kovida-19.

- Komisija radi sa Centrom za kontrolu i prevenciju bolesti i zemljama članicama kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se obezbedila dovoljna komunikacija, jer je ključno da građani shvate da su novi talasi infekcije mogući iako je početni uspešno rešen - kaže portparol Komiisje Strefan de Kersmaker.

U Evropskoj komisiji navode da su u stalnom kontaktu sa zemljama članicama kada je reč o stanju pandemije na terenu, ali i snabdevenosti i kapacitetima zdravstvenih sistema širom EU.

- Te informacije koristi Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti kako bi se pročenila spremnost na mogući drugi talas Kovid-19 i pripremile mere - dodaju u Komisiji.

Napominju da bi zemlje članice već trebalo da rade na priremi za mogući drugi talas tako što će koristiti svaku priliku da poboljašju postojeće sisteme nadzora virusa.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.